Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с царевично брашно и сусам

Баница с царевично брашно и сусам

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г кори за баница
4 яйца
1 непълна ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
400 г сирене
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с царевично брашно и сусам

Разбиват се яйцата. Добавят се олиото, млякото, брашното и бакпулвера, примесени. Натрошава се сиренето. Аз го оставям в чинийка в хладилника не натрошено малко да изсъхне, защото като се сложи в баницата повече се усеща.

Взема се една кора, която се маже с яйчената смес навсякъде, но леко. Слага се върху нея втора кора и пак се намазва със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането и така до четвъртата. Навива се на руло, което се слага в намазнена тава. Леко се подвиват двата края.Така се прави и с останалите кори. Реже се на парчета, намазва се с олио и се поръсва със сусам. Така се процедира и с останалите кори по 4 на брой за едно навиване. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна. Като я изпечем завиваме с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с царевично брашно и сусам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама