www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 05 Февруари 2016

Баница с царевично брашно и сусам

Необходими продукти
500 г кори за баница
4 яйца
1 непълна ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
400 г сирене
сусам за поръсване

Разбиват се яйцата. Добавят се олиото, млякото, брашното и бакпулвера, примесени. Натрошава се сиренето. Аз го оставям в чинийка в хладилника не натрошено малко да изсъхне, защото като се сложи в баницата повече се усеща.

Взема се една кора, която се маже с яйчената смес навсякъде, но леко. Слага се върху нея втора кора и пак се намазва със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането и така до четвъртата. Навива се на руло, което се слага в намазнена тава. Леко се подвиват двата края.Така се прави и с останалите кори. Реже се на парчета, намазва се с олио и се поръсва със сусам. Така се процедира и с останалите кори по 4 на брой за едно навиване. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна. Като я изпечем завиваме с кърпа.