Публикувана от Марияна Желева на 05 Февруари 2016
Необходими продукти 500 г кори за баница 4 яйца 1 непълна ч. ч. олио 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер 400 г сирене сусам за поръсване | |
Разбиват се яйцата. Добавят се олиото, млякото, брашното и бакпулвера, примесени. Натрошава се сиренето. Аз го оставям в чинийка в хладилника не натрошено малко да изсъхне, защото като се сложи в баницата повече се усеща. Взема се една кора, която се маже с яйчената смес навсякъде, но леко. Слага се върху нея втора кора и пак се намазва със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането и така до четвъртата. Навива се на руло, което се слага в намазнена тава. Леко се подвиват двата края.Така се прави и с останалите кори. Реже се на парчета, намазва се с олио и се поръсва със сусам. Така се процедира и с останалите кори по 4 на брой за едно навиване. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна. Като я изпечем завиваме с кърпа. |