Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с ронена чубрица
Баница с ронена чубрица

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
20 г мая
1 ч ч кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч л сол
1 с л захар
3 с л олио
1 кг брашно
200 г сирене
1 жълтък за намазване
чубрица за поръсване
Маята се размива в хладката вода със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне и се замесва средно меко тесто, което се оставя да втаса 30-40 минути.
Готовото тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 0,5 см и се нарязва на 5 ленти. Отгоре се поръсва сирене и се усуква всяка от тях. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да починат 20 минути. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме ронена чубрица. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Изважда се и се покрива за кратко с кърпа да омекне. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Баница с ронена чубрица
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева