Публикувана от Nikolai Lukov на 16 Април 2012
![]() | Необходими продукти 1 пакет готови кори 2 кутийки локум за тестото: 2 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаена чаша олио 1 чаена чаша кисело мляко 1 чаена чаша брашно 1 чаена лъжичка сода за хляб 1 чаена чаша счукани орехи 1 прахче ванилия 1/2 пакетче масло за поръсване за сиропа: 3 чаени чаши захар 2 чаени чаши вода 1 прахче ванилия |
Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавят останалите продукти. Взима се една кора и се намазва със сместа, локумът се усуква на лента и се поставя на късата страна на кората и се навива на руло. Готовите рула се поставят в намазана с олио правоъгълна тава и ката се запълни тавата рулата се нарязват на парчета и преди да се сложат във фурната се поливат със сгорещеното масло. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато изпечената баница изстине се залива с врял сироп и се покрива, за да се задуши. |