Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с ябълки, орехи, канела и локум

Баница с ябълки, орехи, канела и локум

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 грама кори за баница
700 г ябълки
1 кутия локум /розов, български/
1 ч.ч. кристална захар
3 ч.л. канела
1/2 ч.ч. орехи
20 г масло
олио - за намазване на корите
пудра захар - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с ябълки, орехи, канела и локум

Белим ябълките от кората, почистваме ги от семки и дръжки. С едрото ренде ги настъргваме в купа. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за ядки. Нарязваме локума на малки парченца. Изцеждаме ябълките, но не прекалено, които сме настъргали. Разстиламе корите за баницата, която ще правим. Намазваме с малко олио една кора и отгоре слагаме друга. Нанасяме в широкия край част от ябълките, следва локума, орехите и захарта по дължина. Накрая слагаме канела. Навиваме на руло. Широката част по дължина, в която слагаме по отделно от всички смеси, е с ширина 4 см. След като навием първото руло, повтаряме процедурата с останалите кори. Слагаме хартия за печене в тава от фурната. Нарязваме ги на парчета всичките рула, приблизително 5 бр. малки парчета от руло. Нареждаме плътно едно до друго парчетата по дължина, като свързано руло. Нарязваме маслото на много малки късчета и ги разпределяме върху баницата. Печем в загрята на 170 градуса фурна. След като се изпекат, още топли ги слагаме в чиния и поръсваме с пудра захар с цедка.


Продукти: кори за баница, ябълки, локум, захар, канела, орехи, краве масло, олио, пудра захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баница с локум
Баница с локум - II вариант
Баница с локум в кексова форма

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с ябълки, орехи, канела и локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама