Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с ябълки, орехи, канела и локум
Баница с ябълки, орехи, канела и локум

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 грама кори за баница
700 г ябълки
1 кутия локум /розов, български/
1 ч.ч. кристална захар
3 ч.л. канела
1/2 ч.ч. орехи
20 г масло
олио - за намазване на корите
пудра захар - за поръсване
Белим ябълките от кората, почистваме ги от семки и дръжки. С едрото ренде ги настъргваме в купа. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за ядки. Нарязваме локума на малки парченца. Изцеждаме ябълките, но не прекалено, които сме настъргали. Разстиламе корите за баницата, която ще правим. Намазваме с малко олио една кора и отгоре слагаме друга. Нанасяме в широкия край част от ябълките, следва локума, орехите и захарта по дължина. Накрая слагаме канела. Навиваме на руло. Широката част по дължина, в която слагаме по отделно от всички смеси, е с ширина 4 см. След като навием първото руло, повтаряме процедурата с останалите кори. Слагаме хартия за печене в тава от фурната. Нарязваме ги на парчета всичките рула, приблизително 5 бр. малки парчета от руло. Нареждаме плътно едно до друго парчетата по дължина, като свързано руло. Нарязваме маслото на много малки късчета и ги разпределяме върху баницата. Печем в загрята на 170 градуса фурна. След като се изпекат, още топли ги слагаме в чиния и поръсваме с пудра захар с цедка.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баница с ябълки, орехи, канела и локум
От форум:
От друг сайт: