Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с фибри

Баница с фибри

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори с фибри
5 яйца
400 грама кисело мляко
350 г сирене
1 ч.л. сода бикарбонат
100 мл. олио
100 мл. газирана вода
олио - за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с фибри

Вадим корите с фибри и ги накъсваме на големи парчета. Разделяме ги на четири, пет. Като отворим пакета и преценим в коя тава ща я правим трябва да си разпределим и частите кори, за да ни стигне и сместа. В дълбока купа чукваме 5 яйца и ги разбиваме много добре. В киселото мляко слагаме 1.л сода за хляб и разбъркваме. След като шупне добавяме киселото мляко към яйцата и разбъркваме. Добавяме олиото и газираната вода и пак разбъркваме. Натрошаваме сиренцето в чиния с помощта на вилица. Добавяме и него най - накрая и разбъркваме.

Намазваме дъното на тавата в която ще печем с олио. Слагаме една част от корите, после с помощта на черпак наливаме от сместа равномерно. И така редуваме всички части плюс смес от яйца, мляко, олио, сирене, газирана вода, олио, сода, която сме си подготвили. Най-накрая покриваме със сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Баницата се надига от газираната вода и содата, после малко спада след като я извадим. Печем до златисто. Готовата баница се вади от фурната, пръска се с вода и се покрива с кърпа. Като изстине режем на парчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с фибри


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама