Публикувана от Илияна Димова на 19 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 400 г тесто за хляб (домашно или готово) 300 г праз 50 г ориз 1/2 каф.чашка олио 1 чаена лъжичка сух джоджен черен пипер и сол на вкус вода около 200-300 мл. Получават се около 5 банички. |
Тестото разделяме на равни части. Нарязваме на ситно 300 г праз. В тиган наливаме 1/2 каф.чашка олио. Добавяме нарязания праз и 1 каф чашка вода. Запържваме докато водата изври. Добавяме 50 г измит ориз, овкусяваме с 1 ч.л. джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържваме докато оризът стане прозрачен. Наливаме 200-300 мл вода и варим докато оризът и празът останат на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме плънката да изстине. Върху поръсена с брашно повърхност разточваме една част от тестото. Разпределяме от плънката и навиваме на руло. След това завиваме като охлюв. Поставяме в поръсена с брашно тавичка. По този начин приготвяме и другите банички. В загрят сач, намазан с мазнина изпичаме баничките от двете страни, като преди да ги поставим на сача леко разточваме. |