Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички на сач със спанак

Банички на сач със спанак

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 6-7 банички за тестото са необходими:
1 ч.ч. вода
1 ч.лъж. сол
1 суп.лъж. олио
няколко капки оцет
брашно
1/4 кубче мая за хляб

продукти за плънката:
400-500 г пресен спанак
2-3 стръка зелен лук
няколко стръка пресен джоджен
черен пипер
къри
сол на вкус
щипка лют червен пипер
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Банички на сач със спанак

Замесваме тестото от изброените продукти. Разпределяме на еднакви топки, намазваме с мазнина и оставяме покрити с кърпа на стайна температура около 30 минути.

През това време приготвяме плънката. Задушаваме в малко масло спанака с нарязан лук и джоджен. Овкусяваме с подправките и пържим докато остане на мазнина. Оставяме да се охлади. От всяка топка тесто разточваме кора. Ръсим от плънката, поставяме парченца масло и навиваме на руло. Завиваме крайчетата като охлювчета и поставяме едно върху друго. И така приготвяме всички банички. Преди печене отново разточваме всяка баничка. Изпичаме върху намазан с мазнина сач. Поднасяме с кисело мляко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Четейки рецептата установих, че същата много ми допадна. Всички ястия приготвени в сач стават много вкусни дори и да не са приготвени с месо.
Обичам такива баници! Ще опитам!



Ако желаете, може да сложите линк към Банички на сач със спанак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди