Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички на сач със спанак

Банички на сач със спанак

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 6-7 банички за тестото са необходими:
1 ч.ч. вода
1 ч.лъж. сол
1 суп.лъж. олио
няколко капки оцет
брашно
1/4 кубче мая за хляб

продукти за плънката:
400-500 г пресен спанак
2-3 стръка зелен лук
няколко стръка пресен джоджен
черен пипер
къри
сол на вкус
щипка лют червен пипер
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Банички на сач със спанак

Замесваме тестото от изброените продукти. Разпределяме на еднакви топки, намазваме с мазнина и оставяме покрити с кърпа на стайна температура около 30 минути.

През това време приготвяме плънката. Задушаваме в малко масло спанака с нарязан лук и джоджен. Овкусяваме с подправките и пържим докато остане на мазнина. Оставяме да се охлади. От всяка топка тесто разточваме кора. Ръсим от плънката, поставяме парченца масло и навиваме на руло. Завиваме крайчетата като охлювчета и поставяме едно върху друго. И така приготвяме всички банички. Преди печене отново разточваме всяка баничка. Изпичаме върху намазан с мазнина сач. Поднасяме с кисело мляко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Четейки рецептата установих, че същата много ми допадна. Всички ястия приготвени в сач стават много вкусни дори и да не са приготвени с месо.
Обичам такива баници! Ще опитам!



Ако желаете, може да сложите линк към Банички на сач със спанак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама