www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 17 Октомври 2012

Банички на сач със спанак

Необходими продукти
за 6-7 банички за тестото са необходими:
1 ч.ч. вода
1 ч.лъж. сол
1 суп.лъж. олио
няколко капки оцет
брашно
1/4 кубче мая за хляб

продукти за плънката:
400-500 г пресен спанак
2-3 стръка зелен лук
няколко стръка пресен джоджен
черен пипер
къри
сол на вкус
щипка лют червен пипер
краве масло

Замесваме тестото от изброените продукти. Разпределяме на еднакви топки, намазваме с мазнина и оставяме покрити с кърпа на стайна температура около 30 минути.

През това време приготвяме плънката. Задушаваме в малко масло спанака с нарязан лук и джоджен. Овкусяваме с подправките и пържим докато остане на мазнина. Оставяме да се охлади. От всяка топка тесто разточваме кора. Ръсим от плънката, поставяме парченца масло и навиваме на руло. Завиваме крайчетата като охлювчета и поставяме едно върху друго. И така приготвяме всички банички. Преди печене отново разточваме всяка баничка. Изпичаме върху намазан с мазнина сач. Поднасяме с кисело мляко.