Начало » Десерти » Рецепти за Пържени сладки » рецепта Бананови понички

Бананови понички

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 банан
4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
3 щипки сол
50 г. краве масло
1 ванилия
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бананови понички

Брашното се пресява и към него се добавят 1 ч.л. от захарта, содата, бакпулвера и солта и се разбърква добре. Бананът се намачква, разбърква се с киселото мляко и ванилията. Останалата захар се разбърква с размекнатото краве масло и яйцата докато стане пухкава смес. Постепенно се добавя към брашното като се бърка. Когато брашното поеме яйцата се сипва банановата смес. Меси се до получаване на лепкаво в сърцевината тесто. Оставя се покрито в хладилник да почине.

След като се извади от хладилника обилно се набрашнява, разделя се на части и всяка се разточва на тънък лист. С метален пръстен или с чаша се отрязват кръгчета с малка дупка в средата. Пържат се в много олио, предварително загрято. Изваждат се върху чиния със салфетка, за да се оцеди мазнината. Могат да се сервират поръсени с пудра захар или с шоколадова глазура.



Още рецепти за Пържени сладки

Рецепта за Понички с пудра захар Понички с пудра захар

Рецепта за Понички с дупка Понички с дупка

Рецепта за Панделки Панделки

Рецепта за Понички с шоколад Понички с шоколад

Рецепта за Понички Понички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар18 Май 2012
Шери Курт
Изглеждат много предизвикателно!
Аватар10 Октомври 2011
Илияна Димова
Чудесно предложение за закуска!



Ако желаете, може да сложите линк към Бананови понички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама