Публикувана от Az-gotvia .bg на 09 Октомври 2011
Необходими продукти 1 банан 4 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. захар 2 яйца 2 с.л. кисело мляко 2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сода бикарбонат 3 щипки сол 50 г. краве масло 1 ванилия олио за пържене | |
Брашното се пресява и към него се добавят 1 ч.л. от захарта, содата, бакпулвера и солта и се разбърква добре. Бананът се намачква, разбърква се с киселото мляко и ванилията. Останалата захар се разбърква с размекнатото краве масло и яйцата докато стане пухкава смес. Постепенно се добавя към брашното като се бърка. Когато брашното поеме яйцата се сипва банановата смес. Меси се до получаване на лепкаво в сърцевината тесто. Оставя се покрито в хладилник да почине. След като се извади от хладилника обилно се набрашнява, разделя се на части и всяка се разточва на тънък лист. С метален пръстен или с чаша се отрязват кръгчета с малка дупка в средата. Пържат се в много олио, предварително загрято. Изваждат се върху чиния със салфетка, за да се оцеди мазнината. Могат да се сервират поръсени с пудра захар или с шоколадова глазура. |