Начало » Десерти » Рецепти за Пържени сладки » рецепта Понички

Понички

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч. ч. брашно
1 яйце
3/4 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. краве масло
7 г суха мая
2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар за маята
1 ванилия
2 с. л. топла вода
олио за пържене
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Понички

Маята се разтваря с 1 ч. л. захар във вода. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне. Смесват се брашното, захарта, ванилията и солта. Прибавят се разтопеното масло, шупналата мая и яйцето. Разбива се с миксер или на ръка и на тънка струйка се налива млякото. Оставя да втаса, докато удвои обема си.След това върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина 1 см. С помощта на голям кръг се изрязват кръгове. Оставят се да втасат за 30 минути. Пържат се на маслена баня, на средна температура, като се обръщат. Щом станат златисти се изваждат. Отцеждат се и се поръсват обилно с пудра захар.



Още рецепти за Пържени сладки

Рецепта за Понички с пудра захар Понички с пудра захар

Рецепта за Понички с дупка Понички с дупка

Рецепта за Панделки Панделки

Рецепта за Понички с шоколад Понички с шоколад

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Понички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама