Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче мая
1 ч.л захар
1 с.л сол
1 ч. л. оцет
3 с. л. олио
250 мл прясно мляко
250 мл топла вода
1 яйце

за плънка:
1 щипка чесън на прах
чубрица
босилек
мащерка
1 с. л. разтопено масло
2 бр печени червени чушки
10 бр маслини
5-6 бр гъби от консерва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки

Млякото се смесва с водата (топли) и в тях се разтваря маята. Прави се кладенче в пресятото брашно, сипват се захарта, оцета, олиото, белтъка (жълтъка остава за намазване) и маята. Замесва се меко тесто, оставя се да втаса, докато удвои обема си.

През това време си направете плънката, като задушите леко нарязаните маслини, гъби и печените червени чушки, нарязани на ситно. Отделно разбъркайте в малко масло мащерка, босилек, чубрица, чесън на прах или други подправки по ваш вкус. Вземете втасалото тесто и го разточете на голяма кора. Намажете го с ароматното масло и разстелете плънката. Навийте на руло, срежете краищата и го съберете на венец. Преместете го върху хартия за печене, така ще ви е по удобно да я оформите. С ножица нарежете венеца от външната страна, но не до края.

Подреждането става така: едно парче на вътре, две остават навън, като леко ги накланяте на една страна да се захлупят. Така правите и с останалите парчета. В средата сложете отрязаните краища. Премествате в тавата, слагате върху тенджера с вряща вода да втаса, намазвате с разбит жълтък с малко прясно мляко и печете в загрята фурна на 200 гр до готовност. Извадете и намажете с масло.


Продукти: брашно, мая, захар, сол, оцет, олио, прясно мляко, вода, яйца, чесън на прах, чубрица, босилек, мащерка, краве масло, червени чушки, маслини, гъби

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар23 Февруари 2013
Нина Райчева
Иска ми се да си отчупя едно голямо парче :)
Аватар18 Февруари 2013
Даниела Иванова
Добре звучи, ще пробвам да скълапя една такава пита........:)
Аватар12 Февруари 2013
Диана Димитрова
Изглежда много апетитно и със сигурност ще я направя!



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматна питка с гъби, маслини и червени чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама