Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Американска фритата

Американска фритата

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 картофа
1/4 глава лук
8 яйца
3/4 ч.ч шунка на кубчета
сол и пипер на вкус
3/4 ч.ч настърган кашкавал
2-3 гъби
масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Американска фритата

Сварявам картофите във вряща вода. Във водата слагам и щипка сол. След като се сварят ги вадя и ги режа на малки кубчета. Загрявам фурната на 180 градуса. Нарязвам шунката на малки парченца. Използвах шунка на Тандем. Пробвала съм и с не много мазно беконче и също става вкусно, но вече въпрос на вкус. Гъбите ги измивам и ги режа на половина и после пак на половина и накрая на малки филийки по дължина. Настъргвам кашкавала. Хубаво е кашкавала да е по-сухичък. Нарязвам на ситно лука. Запържваме в 1 с.л масло лука да омекване. Хубаво е да е на слаб огън да не прегрее много. Разбърквам. Слагам гъбите при лука за много кратко. Обърквам добре. В купа си чуквам яйцата едно по едно и ги разбивам много добре с вилица или бъркалка. Добавям в яйчената смес щипка сол и малко черен пипер на вкус. Яйцата, картофите, шунката и кашкавала ги смесвам. Към тях добавям гъбите и лука които леко запържихме. Всичко изсипвам в малка тавичка, намазана с масло. С лъжица разпределям равномерно и равно да се получи. Печем да се позачерви отгоре. Тази рецепта я зная от кулинарен сайт и беше под името американска фритата. Получава се вкусно. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Американска фритата


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама