Публикувана от Марияна Желева на 02 Август 2016
Необходими продукти 4 картофа 1/4 глава лук 8 яйца 3/4 ч.ч шунка на кубчета сол и пипер на вкус 3/4 ч.ч настърган кашкавал 2-3 гъби масло | |
Сварявам картофите във вряща вода. Във водата слагам и щипка сол. След като се сварят ги вадя и ги режа на малки кубчета. Загрявам фурната на 180 градуса. Нарязвам шунката на малки парченца. Използвах шунка на Тандем. Пробвала съм и с не много мазно беконче и също става вкусно, но вече въпрос на вкус. Гъбите ги измивам и ги режа на половина и после пак на половина и накрая на малки филийки по дължина. Настъргвам кашкавала. Хубаво е кашкавала да е по-сухичък. Нарязвам на ситно лука. Запържваме в 1 с.л масло лука да омекване. Хубаво е да е на слаб огън да не прегрее много. Разбърквам. Слагам гъбите при лука за много кратко. Обърквам добре. В купа си чуквам яйцата едно по едно и ги разбивам много добре с вилица или бъркалка. Добавям в яйчената смес щипка сол и малко черен пипер на вкус. Яйцата, картофите, шунката и кашкавала ги смесвам. Към тях добавям гъбите и лука които леко запържихме. Всичко изсипвам в малка тавичка, намазана с масло. С лъжица разпределям равномерно и равно да се получи. Печем да се позачерви отгоре. Тази рецепта я зная от кулинарен сайт и беше под името американска фритата. Получава се вкусно. Добър апетит! |