Публикувана от Niki Zhelyazkova на 14 Ноември 2018
Необходими продукти 4 агнешки езика, или месо
300 г спанак
1 глава лук
1 чушка, зелена или червена
1 морков
1/2 ч.ч. ориз
сол
подправки:
черен пипер млян и на зърна
кимион млян и на зърна
джоджен | |
Агнешкото се отпенва и сварява добре. Ако е езици се обелват и нарязват на дребно. Лукът се задушава в тенджера на среден огън до омекване, добавя се и моркова, накрая и чушката за кратко. Спанакът е измит и отцеден, слагаме го при зеленчуците в тенджерата за много кратко, само да смени цвета и да намали малко обема си. Измитият и отцеден ориз добавяме и бъркаме до леко стъклен. Сипваме една чаша от горещият бульон и бъркаме до поемането му от ориза плюс сол на вкус. Слагаме и всички подправки, разбъркваме и сипваме в тава. Смесваме ориза със зеленчуците с агнешкото и доливаме от бульона в съотношение 1:4. Пак леко поръсваме със сол и слагаме джоджена. На силна фурна оставяме ястието да се готви до готовност на ориза. Време около един час. |