Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Рататуй
Рататуй

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава лук
1 нарязан на кубчета морков
3 печени червени чушки
2 зелени печени чушки
1 буркан домати
мащерка
босилек
риган
сол
1 ч.л захар
патладжан
тиквички
домати
за пестото:
1 шепа босилек
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л зехтин
1 щипка сол
В зехтин или олио се запържват лука, моркова, чушките и накрая доматите. Прибавете подправки на вкус. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Изсипете в подходяща тава. Отгоре наредете нарязаните на колелца - патладжан, домати и тиквички. Поръсете с 1-2 с. л от пестото (босилека, магданоза, чесъна, зехтина и солта се пасират до гладкост). Завийте с фолио и печете на 250 градуса, до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Рататуй
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева