www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 30 Септември 2014

Рататуй

Необходими продукти
1 глава лук
1 нарязан на кубчета морков
3 печени червени чушки
2 зелени печени чушки
1 буркан домати
мащерка
босилек
риган
сол
1 ч.л захар
патладжан
тиквички
домати

за пестото:
1 шепа босилек
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л зехтин
1 щипка сол

В зехтин или олио се запържват лука, моркова, чушките и накрая доматите. Прибавете подправки на вкус. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Изсипете в подходяща тава. Отгоре наредете нарязаните на колелца - патладжан, домати и тиквички. Поръсете с 1-2 с. л от пестото (босилека, магданоза, чесъна, зехтина и солта се пасират до гладкост). Завийте с фолио и печете на 250 градуса, до готовност.