Публикувана от Добринка Петкова на 30 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 1 глава лук 1 нарязан на кубчета морков 3 печени червени чушки 2 зелени печени чушки 1 буркан домати мащерка босилек риган сол 1 ч.л захар патладжан тиквички домати за пестото: 1 шепа босилек 1 връзка магданоз 3-4 скилидки чесън 3-4 с.л зехтин 1 щипка сол |
В зехтин или олио се запържват лука, моркова, чушките и накрая доматите. Прибавете подправки на вкус. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Изсипете в подходяща тава. Отгоре наредете нарязаните на колелца - патладжан, домати и тиквички. Поръсете с 1-2 с. л от пестото (босилека, магданоза, чесъна, зехтина и солта се пасират до гладкост). Завийте с фолио и печете на 250 градуса, до готовност. |