Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кървавица от Раковски

Кървавица от Раковски

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 кг. ориз
1 бр.свинско сърце
1 бр.далак
1/2 бял дроб
1 бр.свински мозък
2 бр.бъбрека
малко тлъстина
1 кг. месо по избор
200-300 мл. кръв
сол на вкус
млян черен пипер
млян кимион млян
копър
копър на зърна
1-2 литра топла вода
почистените дебели черва на прасето
конци за връзване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кървавица от Раковски

Всички продукти се нарязват на парчета около 1 см. или се смилат в робот, но не фино, трябва като се яде да се усещат различните вкусове. Прибавят се подправките, водата и сместа се изсипва с чаша в червата, които се вързват първо от едната страна, а като се напълнят се връзват и от другата страна.

В тенджера с вряща вода се изсипва 1 с.л.сол и готовото черво се пуска да се вари. След като поври малко червото се надупчва от горната страна с игла, за да не се пръсне докато се вари. Вари се 1-1,5 часа от едната страна и толкова от другата. Когато се обърне да се вари от другата страна също се надупчва на няколко места. Когато кървавицата е сварена се изважда от тенджерата и се поставя в голяма чиния или поднос да се охлади и чак тогава се консумира, нарязана на колелца.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Когато се прави коледната капама винаги се слага кървавица. Според банскалии тя е "душата" на манджата
Аватар09 Януари 2013
Nikolai Lukov
Гордостта на всяка истинска домакиня



Ако желаете, може да сложите линк към Кървавица от Раковски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди