Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кървавица от Раковски

Кървавица от Раковски

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 кг. ориз
1 бр.свинско сърце
1 бр.далак
1/2 бял дроб
1 бр.свински мозък
2 бр.бъбрека
малко тлъстина
1 кг. месо по избор
200-300 мл. кръв
сол на вкус
млян черен пипер
млян кимион млян
копър
копър на зърна
1-2 литра топла вода
почистените дебели черва на прасето
конци за връзване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кървавица от Раковски

Всички продукти се нарязват на парчета около 1 см. или се смилат в робот, но не фино, трябва като се яде да се усещат различните вкусове. Прибавят се подправките, водата и сместа се изсипва с чаша в червата, които се вързват първо от едната страна, а като се напълнят се връзват и от другата страна.

В тенджера с вряща вода се изсипва 1 с.л.сол и готовото черво се пуска да се вари. След като поври малко червото се надупчва от горната страна с игла, за да не се пръсне докато се вари. Вари се 1-1,5 часа от едната страна и толкова от другата. Когато се обърне да се вари от другата страна също се надупчва на няколко места. Когато кървавицата е сварена се изважда от тенджерата и се поставя в голяма чиния или поднос да се охлади и чак тогава се консумира, нарязана на колелца.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Когато се прави коледната капама винаги се слага кървавица. Според банскалии тя е "душата" на манджата
Аватар09 Януари 2013
Nikolai Lukov
Гордостта на всяка истинска домакиня



Ако желаете, може да сложите линк към Кървавица от Раковски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди