Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Зелеви сармички

Зелеви сармички

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисело зеле, листа - около 15 - 20 листа за толкова сармички
месото 800 грама или повече, може да е смесено, свинско и пилешко, стават супер вкусни така
подправките са по желание на домакинята
Аз, Ники, слагам черен пипер (млян), кимион, джинджифил, къри, куркума, чубрица, червен пипер
олио
1 глава лук
1 ч.ч. ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зелеви сармички

Киселото зеле си го правя сама, далече съм от Родината. На всеки литър вода за саламурата слагам по 40 грама сол. Предварително си я разтварям и така заливам съдовете, където ще втасва зелето. Зелките слагам цели или на две разрязани, като им издълбавам чуканчето, за да се осолят и вътрешните листа на зелките. Пристъпвам към подготовката. Месото си наситнявам на много дребно. В тенджера си задушавам лук много добре, до готовност почти. Добавям и една чаша ориз, разбърквам ги и доливам с две чаши гореща вода. Бъркам лука с ориза, докато почти поеме водата. Извън огъня към лука и ориза добавям месото, наситнено, подправките. Добре обърквам сместа и с нея си слагам върху цяло или половин зелево листо по две супени лъжици от сместа. Завивам сармичките една по една много добре и нареждам в тава или в тенджера. Ако са в тенджера ги затискам с чиния да не се разхождат, докато се варят. Много ми харесват в тава и във фурната. Така навити сармичките, подреждам плътно една до друга, и заливам с още две чаши гореща вода. Поръсвам ги с малко черен пипер, олио, червен пипер и с фолио ги слагам в силна фурна за половин час. Махам фолиото и допичам до златист цвят.


Продукти: кисело зеле, свинско месо, пилешко месо, черен пипер, кимион, джинджифил, къри, куркума, чубрица, червен пипер, олио, лук, ориз

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сарми с кълцано месо
Сарми и чушки с кълцано месо
Сарми с кълцано свинско месо

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Зелеви сармички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама