Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"

Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"

Разпечатай

от готварската книга на Мима Фортунова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 5-6 порции:
1 кг или 1 и 1/2 кг агнешко месо
3 стръка зелен лук
няколко стръка пресен джоджен
черен пипер
червен пипер
сол и брашно на вкус
олио и малко краве масло

продукти за дроб-сарма:
половин агнешки комплект за дроб-сарма
1 и 1/2 ч.чаша ориз
2-3 стръка пресен зелен лук
листа от няколко стръка джоджен
сол
черен пипер на вкус
щипка червен пипер

за заливката:
2 пресни яйца
1/2 кофичка кисело мляко
малко брашно
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме агнешкото месо и нарязваме на порции. Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер и брашно на вкус. Добавяме цели стръкове зелен лук и джоджен (които изваждаме, когато месото е готово за сервиране). Поливаме месото с олио и слагаме малко краве масло. Наливаме вода. Завиваме тавата с фолио за печене и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната махаме фолиото и допичаме.

Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме ситно. В тенджерка с олио и малко краве масло запържваме зеления лук, добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза. Прехвърляме в тавичка, наливаме вода и запичаме. Готовата дроб-сарма заливаме с поливка от смесени яйца, мляко малко брашно и сол на вкус. Запичаме до златисто.


Продукти: агнешко месо, зелен лук, джоджен, черен пипер, червен пипер, сол, брашно, олио, краве масло, ориз, яйца, кисело мляко

Тагове: Рецепти за Великден, Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Агнешко в пещ
Агнешко с ориз и зелен лук
Агнешко със зелен лук
Агнешко със сос от сини сливи

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама