Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки езици със заливка

Агнешки езици със заливка

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 или 6 агнешки езици
1 глава стар лук
дафинов лист
бахар
5-6 зърна черен пипер
сол
200 мл сметана за готвене
1,5 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешки езици със заливка

В студена вода препенваме езиците. След като са отпенени им добавяме лука, цяла глава, леко цепната, дафиновият лист, бахара и черният пипер зърна, сол. Затваряме тенджерата под налягане и след набиране на налягането засичаме 25 минути. Охлаждаме тенджерата, пускаме ги в студена вода и обелваме езиците. Обезкостяваме ги, защото имат множество ситни костици. Нареждаме ги в тава с парченца краве масло върху всеки от тях. Запичаме ги така за няколко минути. След това си правим заливка в купа от: 1,5 с.л. брашно, част от бульона и сметана. Добавяме леко сол и черен млян пипер. Разбъркваме добре и заливаме върху езиците в тавата. Отново ги допичаме за сгъстяване на соса.


Продукти: агнешки език, лук, дафинов лист, сол, черен пипер, бахар, сметана, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Агнешко с ориз и зелен лук
Агнешка дроб сърма
Агнешко с млечен сос

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Агнешки езици със заливка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама