Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки език с ориз
Още рецепти за Ястия с агнешко
Агнешки език с ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сол
джоджен
черен пипер
кимион - млян и на зърна
дафинов лист
В тенджера под налягане сварявам агнешките езици. Предварително ги отпенвам. Обелвам ги. В друга тенджера през това време си задушавам на полумесеци нарязаният лук, добавям към него измитият и отцеден ориз, разбърквам няколко пъти и след няколко минути бъркане добавям от бульона. Добавям към ориза и подправките и солта. Съотношението ориз и вода е 1:4. В тавата сипвам сместа от лука и ориза, разпределям езиците върху нея и доливам от бульона в съотношението, което горе съм указала: 1:4. Поръсвам още малко с черен пипер, джоджен и сол. Слагам в силно загрята фурна и готвя без фолио до поемане на бульона от ориза. Отнема около час, зависи от фурната, в която печете. Става много вкусно!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Подобни рецепти
Агнешки езици със заливкаПоследни статии
Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza
Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »
Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото
Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »
Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане
Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешки език с ориз
От форум:
От друг сайт: