Сос "кьопоолу"
Изпичаме чушките и патладжаните. Белим от люспите и почистваме семената на пиперките...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Сосове и гарнитури
Изпичаме чушките и патладжаните. Белим от люспите и почистваме семената на пиперките...
Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета. Овалват се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина...
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите, докато са още топли. Слагаме маслото, сол и черен пипер на вкус...
Лукът се нарязва едро и се задушава в олио и вода. Доматите се настъргват с ренде и се прибавят към задушения лук...
Скилидките чесън се обелват, счукват и се слагат в купа, поръсват се с щипка сол и счуканият чесън започва да се бърка енергично с вилица...
От сиренето се правят малки топчета и се оволват в месото, което предварително сме сварили и нарязали на ситно и овкусили.
Чусен homemade сос песто, който става за всякакви салатки, всички видове паста и е много подходящ за мариноване на пилешко месо.
В съд сложете морковите, захарта, маслото, сол и вода колкото да ги покрие. Оставете да кипне и варете около 15 мин...
Чушките и патладжана се нарязват на едри парчета, чесънът на ситно, маслините се почистват от костилките и също се режат ситно...
Краставицата се настъргва с ренде, киселото мляко се разбърква, посолява се, добавя се нарязаният копър...
Скилидките чесън се почистват и се счукват в дървено хаванче с щипка сол. Ако използвате стръкове зелен чесън - зелената част се реже на ситно...
Тези картофи са подходящи за гарнитура на всякакъв вид месо/риба, но могат да се консумират и директно като самостоятелно ястие.
реклама