Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Сос "кьопоолу"
Сос "кьопоолу"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 големи патладжана
12 големи зелени или червени пиперки
сол на вкус
1 скилидка чесън
олио и оцет на вкус
от продуктите се получава около 400-500 г сос
Изпичаме чушките и патладжаните. Белим от люспите и почистваме семената на пиперките. Нарязваме на парченца изпечените зеленчуци и слагаме във висок съд, подходящ за пасиране. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус. Слагаме обелена от люспите скилидка чесън. Пасираме с пасатор до хомогенна смес.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сос "кьопоолу"
От форум:
От друг сайт: