Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зеленчукова баница
Зеленчукова баница
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 кори за баница
1 голяма глава лук
6-8 бр.чушки (червени, зелени, жълти)
2 малки тиквички
сол
черен и червен пипер
3 яйца
200 г сирене Фета
50 мл сметана за готвене
100 г зелени и черни маслини (без костилка)
100 г кашкавал
зехтин
Задушете нарязания на полумесеци лук в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички. Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с пипера и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата,добавете натрошеното сирене и сметаната. Малко сол и чер пипер.
В намаслена тавичка сложете една кора, намажете я със зехтин, покрийте с втора кора, пак намажете и накрая - третата. Изсипете 1/2 от зеленчуковата смес, след това 1/2 от яйчената, покрийте с другата зеленчукова смес. Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Покрийте с другите три кори, като намаслявате всяка. Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до зачервяване.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова баница
От форум:
От друг сайт: