Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зеленчукова баница
Зеленчукова баница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 кори за баница
1 голяма глава лук
6-8 бр.чушки (червени, зелени, жълти)
2 малки тиквички
сол
черен и червен пипер
3 яйца
200 г сирене Фета
50 мл сметана за готвене
100 г зелени и черни маслини (без костилка)
100 г кашкавал
зехтин
Задушете нарязания на полумесеци лук в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички. Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с пипера и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата,добавете натрошеното сирене и сметаната. Малко сол и чер пипер.
В намаслена тавичка сложете една кора, намажете я със зехтин, покрийте с втора кора, пак намажете и накрая - третата. Изсипете 1/2 от зеленчуковата смес, след това 1/2 от яйчената, покрийте с другата зеленчукова смес. Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Покрийте с другите три кори, като намаслявате всяка. Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до зачервяване.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова баница
От форум:
От друг сайт: