Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Зеленчуков чийзкейк с качамак

Зеленчуков чийзкейк с качамак

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за качамака:
1 ч.ч. царевично брашно
500 мл вода
сол
1 суп.лъж.краве масло
1 жълтък от прясно яйце
черен пипер на вкус

за зеленчуковата плънка:
1 тиквичка
1 ч.ч. пресен сварен зелен грах
1 ч.ч. домат от консерва или 2 пресни нарязани
1 стрък зелен лук
2 суп.лъж. зехтин
къри и магданоз на вкус

за заливката:

100-150 г сирене крема
1 белтък от прясно яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчуков чийзкейк с качамак

Сваряваме качамак от изброените продукти, като към врящата посолена вода добавяме краве масло и царевичното брашно. Варим до готовност. Добавяме жълтъка и черен пипер. Готовият качамак сипваме във формичка с отделящи се стени, намазана с масло.

Нарязваме тиквичката на колелца и сваряваме на пара.Отделяме настрани. Приготвяме плънката, като към доматите, нарязани ситно, добавяме сварения предварително грах. Слагаме нарязан зелен лук, подправките и зехтин. Готвим докато остане на мазнина. Сипваме плънката върху качамака. Отгоре подреждаме колелцата тиквички. Поръсваме с млян черен пипер.

Белтъкът от прясното яйце разбиваме на твърда пяна. Добавяме внимателно към крема сирене. Разбъркваме и покриваме отгоре чийзкейка. Запичаме в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути. Изключваме фурната и оставяме кейка в нея още към 15 минути. Готовият чийзкейк украсяваме на вкус при сервиране.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчуков чийзкейк с качамак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама