Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Затворени питки със сирене на фурна

Затворени питки със сирене на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кубче мая
1 ч.ч вода
1 ч.л захар
1/2 ч.ч кисело мляко
1 яйце
1 ч.л сол
3 с.л олио
4 ½  ч.ч брашно

за пълнежа:
250-300 г сирене

за поръсване:
бял сусам

за намазване:
1 жълтък
2 с.л прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Затворени питки със сирене на фурна

Пресяваме брашното и правим кладенец по средата. Слагаме 1 яйце, киселото мляко, солта и олиото. В топлата вода слагаме маята и захарта и разбъркваме. Вътре прибавяме и 2-3 с.л от брашното и оставяме да бухне маята, покрита с кърпа на топло. Вече готова маята я слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто от всички продукти. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло да удвои обема си. Сиренето го натрошаваме в купа с помощта на вилица, но на по-едри парчета.

Втасалото тесто се слага на набрашнена повърхност и се премесва. После разделя на малки топки, големи колкото мандарина. Набрашняваме повърхността и с точилка разточваме всяка част на кръг около 1 педя. В ½ от всеки кръг слагаме от сиренето и прегъваме да стане на питка. С вилица пристискаме краищата. Мажем отгоре с жълтък и олио, което сме разбъркали, с помощта на четка. Поръсваме с бял сусам. Нареждаме всички питки в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга и печем в загрята на 180 градуса до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар19 Декември 2018
Niki Zhelyazkova
Ех, че хубави питки! Браво!



Ако желаете, може да сложите линк към Затворени питки със сирене на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама