www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 06 Януари 2020

Заснежена къщичка

Необходими продукти
36 броя бисквити Закуска
500 мл. сладкарска течна подсладена сметана
2 пакетчета пудинг др. Йоткер аромат ванилия
30 г.краве масло
5 с.л. захар кристална за сиропа
2 ч.ч. вода за сиропа
500 мл. вода за крема
7 с.л. кристална захар за крема

Приготвяме сиропа, в който ще напояваме бисквитите, като в тенджерка или касерола карамелизираме захар (5 с.л.). Когато захарта придобие карамелен цвят дръпваме съда от котлона и много внимателно, защото пръска, наливаме топла, почти гореща вода (2 ч.ч.). Връщаме на котлона и варим докато карамела се разтопи и се получи карамелен сироп. Готовият сироп оставяме настрани да се охлажда. Приготвяме крема за сладкиша. В тенджерка наливаме 500 мл вода и подслаждаме със захар (7 с.л. или количество по вкус). Когато заври водата, към нея наливаме разтворени в малко студена вода две пакетчета пудинг ванилия на др. Йоткер. Разбъркваме с бъркалка енергично и сваряваме гъст крем (ако се получава много гъста консистенция, може да долеем малко вода). Свареният крем отстраняваме от котлона, слагаме 30 г.краве масло и с периодично разбъркване охлаждаме. Разбиваме течната сладкарска сметана (500 мл.), заделяме малко от нея за украса на сладкиша, а останалата смесваме хомогенно с охладеният пудинг. На масата слагаме лист хартия за печене или фолио и редим напоени със сироп бисквити (на ширина по три, а на дължина по четири бисквити). Намазваме ги с крем. Отгоре отново слагаме бисквити, отново крем и така на три пласта. Отгоре трябва да има крем. Внимателно отляво и отдясно повдигаме бисквитките с хартията и оформяме къщичка. Отгоре намазваме от крема и украсяваме със сметана. Оставяме за няколко часа в хладилника. Сервираме, като внимателно нарязваме на парчета като къщички.