Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Закуски с мас

Закуски с мас

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. свинска мас
1 яйце
1 яйце за намазване
1 ч.ч прясно мляко
1 щипка сол
1 ч.л захар
кубче мая
сусам
250 гр. сирене
700 гр. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Закуски с мас

Размекваме маста. Аз ползвам на "Чико" в кофичка. Стопляме си леко прясното мляко. Размиваме в него кубчето мая, прибавяме захарта и една супена лъжица брашно, оставяме го настрана за 5 мин. Разбиваме яйцето, добавяме топло прясно мляко, в което сме размили маята. Пресяваме си брашното. Правим си кладенче и сипваме всички съставки плюс маста. Месим меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме си тестото да втаса за 40 мин.

Върху набрашнен плот точим кора. Режем на триъгълници. Натрошаваме си сиренце с вилица в отделна купичка. Слагаме от сиренето в широката част на всеки триъгълник, подвиваме навътре и навиваме към върха. Получават се едни симпатични закуски тип кифлички. Оставяме да втасат в тавата, която леко сме намазнили и посипали с брашно. Втасват 40 мин. на топло, завити. Разбиваме си другото яйце, мажем закуските с четка, поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Да ви е сладко! Хапваме с айран.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Закуски с мас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама