Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Домашни вити банички

Домашни вити банички

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
2 с.л.олио
бяло брашно
250-300 г.сирене
150-200 г. мас
олио за плънката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашни вити банички

В купа, подходяща за месене, наливаме чаша хладка вода. Прибавяме за тестото - сол, оцет и олио и разбъркваме. Постепенно слагаме пресято брашно и омесваме гладко, не лепнещо тесто. Правим тестото на малки топки ( 10-12 бр.). Намазваме всяка с олио и поставяме върху найлоново фолио. Отгоре ги завиваме с друго найлоново фолио, за да не засъхват. Така престояват 10-15 минути на стайна температура. После всяка топка тесто разточваме на кръгче с размери на малка чинийка. Намазваме го с олио и и завиваме с найлоново фолио отново за 10-15 минути, да се отпусне тестото. Разтапяме маста и охлаждаме. Всяко кръгче тесто разтегляме тънко с добре намазани с олио ръце. Напръскваме с мас и малко олио, наръсваме със сирене, навиваме на руло, после на охлюв. Така приготвените банички слагаме в тава и намазваме отгоре с малко разтопена мас. Изпичаме баничките в нагрята на 180-200 градуса фурна до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашни вити банички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама