Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Закуски с ким и кренвирши

Закуски с ким и кренвирши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл  прясно мляко
½ кубче мая
50 мл вода
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
3 ч. ч. брашно
1 жълтък + 1 с.л олио
1 яйце
3 бр. кренвирши Бони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Закуски с ким и кренвирши

Пресяваме брашното в дълбок съд. Стопляме прясното мляко леко, не много и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме настрана да шупне. Прибавяме го после към брашното. В брашното правим кладенче. Вътре слагаме и солта, олиото и водата. Водата не трябва да е студена. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. Трябва да се получи меко тесто. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските. Оставяме тестото да втаса за 30 мин на топло покрито с кърпа. Като втаса омесената топка я делим на две и после на по пет, шест. Оформяме от всяка част топка. Разточваме я с точилка, която сме набрашнили. Масата, върху която ще точим също набрашняваме. Разточваме квадрати. Режем кренвиршите на по 4 четвъртини всеки. В началото на всеки слагаме по четвърт кренвирш. От двете страни загръщаме и после навиваме. Подреждаме закуските в тава, застлана с хартия за печене. Втасват още 20 минути, покрити с кърпа на топло. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио. Поръсваме с ким. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Трябва да бухнат и да придобият приятен загар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Закуски с ким и кренвирши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама