Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Закуска с маслини и сирене

Закуска с маслини и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр. брашно
50 мл. прясно мляко
50 мл. вода
40 мл. олио
1/4 кубче мая
1 щипка сол
1 щипка захар
1 жълтък
1 белтък
1 ч.л масло
1 с.л натрошено сирене
120 г. сирене
10 маслини без костилки
олио за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Закуска с маслини и сирене

Нарязваме сиренето на малки квадратчета. Маслините ги нарязваме на дебели кръгчета. Отделяме от 1 голямо яйце белтъка и жълтъка. Пресяваме брашното в купа и в него правим кладенче. Вътре слагаме щипка сол, олиото и 1 белтък. После прибавяме и прясното мляко. Стопляме малко водата и в нея слагаме захарта, 1 с.л брашно и ¼ кубче прясна мая. Разбъркваме с лъжица. Оставяме настрана да шупне маята. После прибавяме и нея при брашното. Замесваме меко тесто. Посипваме част от масата с малко брашно. Доомесваме го върху набрашнената маса. Като омесим тестото го завиваме с кърпа да втаса на топло. Втасва 40 мин. Набрашняваме масата. Втасалото тесто го разточваме с набрашнена точилка във формата на правоъгълник. Разстиламе тестото в тавичка. Правим вдлъбнатини в тестото и слагаме парченца сирене и маслини. Разбиваме жълтъка с вилица. Слагаме маслото, около 1 ч.л и 1 с.л натрошено сирене. Мажем закуската отгоре с получената смес. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Закуска с маслини и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама