Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Вкусни катмички

Вкусни катмички

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 6-7 броя
2 яйца
400 г кисело мляко
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 ч.л. сода за хляб
250 г брашно
приблизително олио
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вкусни катмички

В подходяща купа сипваме киселото мляко и смесваме със сода за хляб. Разбъркваме и като шупне млякото, прибавяме сол, захар и разбити яйца. Смесваме добре съставките и постепенно прибавяме брашно, докато получим тесто, малко по-гъсто от тесто за палачинки. Сместа трябва да е гладка, добре разбита, без гранули. Загряваме тигана, в който ще изпичаме катмичките. Намазваме с олио и сипваме с черпак от тестото. Разливаме равномерно по тигана и изпичаме катмичките от двете страни. Готовите катми, намазваме с краве масло. Може да сервираме със сладка или солена плънка.


Продукти: яйца, кисело мляко, сол, захар, сода за хляб, брашно, олио, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Катми
Катми с кашкавал
Катми с плънка от леща запечени във фурна
Катми със суроватка

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вкусни катмички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама