Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Вита точена баница с плънка от саламурено сирене и крама серене

Вита точена баница с плънка от саламурено сирене и крама серене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
150 г. кисело мляко
160 г. сирене
50 г. крема сирене
1 щипка сол
3 ч.ч брашно
1 ч.ч. вода
1 с.л оцет
1 с.л олио
сусам или ръсеница за поръсване
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вита точена баница с плънка от саламурено сирене и крама серене

Пресяваме брашното и го слагаме в тава. По средата правим кладенче и слагаме сол, оцет и олио. Топлата вода и нея. Замесваме продължително меко тесто. Тестото трябва да е меко и еластично. Делим го на 3 топки с равна големина. Всяка топка намазваме с олио и покриваме с кърпа да не съхне. През това време намазваме плота с малко олио и разточваме с точилка на много тънка голяма кора. Кората трябва да прозира. Като точим стават мехурчета. В купичка слагаме млякото, крема сиренето и предварително натрошеното сирене. Разбъркваме си плънката много добре с лъжица. Подправяме я с щипка сол. Намазваме тънката кора с олио и после нанасяме от кашата. Навиваме на руло внимателно. Намазваме кръгла тава с олио и навиваме едното руло в кръг. Правим по същият начин другите две рула и ги слагаме едно след друго, да стане като завит охлюв. Намазваме баницата с олио обилно. Мажем с разбит жълтък с четка и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вита точена баница с плънка от саламурено сирене и крама серене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама