Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Унгарски шоколадов кекс
Унгарски шоколадов кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
225 гр. масло
100 гр. захар
щипка канела
6 яйца
200 гр. черен шоколад
100 гр. брашно
за украсата:
1 шоколад Милка с ягоди
100 гр. малини
Маслото, канелата и захарта се разбиват на крем. След това се добавят жълтъците. Шоколадът се разтапя в тенджерка заедно с малко масло. Оставя се да се охлади и след това се прибавя към сместа. Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес. Накрая се сипва брашното и се разбърква хубаво. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Шоколадът се разтапя и се намазва хубаво кекса, отгоре се нареждат малините.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Унгарски шоколадов кекс
От форум:
От друг сайт: