www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 11 Септември 2012

Унгарски шоколадов кекс

Необходими продукти
225 гр. масло
100 гр. захар
щипка канела
6 яйца
200 гр. черен шоколад
100 гр. брашно

за украсата:

1 шоколад Милка с ягоди
100 гр. малини

Маслото, канелата и захарта се разбиват на крем. След това се добавят жълтъците. Шоколадът се разтапя в тенджерка заедно с малко масло. Оставя се да се охлади и след това се прибавя към сместа. Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес. Накрая се сипва брашното и се разбърква хубаво. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Шоколадът се разтапя и се намазва хубаво кекса, отгоре се нареждат малините.