Публикувана от Надя Недева на 11 Септември 2012
Необходими продукти 225 гр. масло 100 гр. захар щипка канела 6 яйца 200 гр. черен шоколад 100 гр. брашно за украсата: 1 шоколад Милка с ягоди 100 гр. малини | |
Маслото, канелата и захарта се разбиват на крем. След това се добавят жълтъците. Шоколадът се разтапя в тенджерка заедно с малко масло. Оставя се да се охлади и след това се прибавя към сместа. Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес. Накрая се сипва брашното и се разбърква хубаво. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Шоколадът се разтапя и се намазва хубаво кекса, отгоре се нареждат малините. |