Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Унгарска паста
Унгарска паста
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
2 бр. шоколад
за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар
Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Добавя се млякото с маята, заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части. И трите се разточват по отделно на кръгове. Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.
Форма за печене с подвижно дъно се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр. Тавата да е около 25 см. Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора. Втасва за час. Печем на 180 градуса. Като е готово вадим и веднага го мажем с шпатола настърганият отгоре шоколад, докато той се топи. Престоява 1 ден. Режем на триъгълници.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Унгарска паста
От форум:
От друг сайт: