Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Унгарска паста

Унгарска паста

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
2 бр. шоколад

за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Унгарска паста

Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Добавя се млякото с маята, заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части. И трите се разточват по отделно на кръгове. Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.

Форма за печене с подвижно дъно се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр. Тавата да е около 25 см. Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора. Втасва за час. Печем на 180 градуса. Като е готово вадим и веднага го мажем с шпатола настърганият отгоре шоколад, докато той се топи. Престоява 1 ден. Режем на триъгълници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Унгарска паста


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама