Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик с кайма, праз и кашкавал
Тутманик с кайма, праз и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
600 гр. брашно
15 гр. прясна мая за хляб
1 яйце (жълтъкът за намазване)
200 мл. хладка вода
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
за плънката:
500 гр. кайма
3 стръка праз
100 гр. кашкавал
риган
чер пипер
мащерка
чубрица
Замесете тесто от продуктите и оставете да втаса за 40 мин.
Запържете каймата и добавете нарязания на дребно праз, задушете за още 10 мин., добавете подправките.
Готовото тесто разделете на 2 части. Всяка разточете на тънка кора, сложете върху кората половината от плънката и настържете кашкавал. Завийте на руло и нарежете на парчета. Подредете в тава и намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Печете до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик с кайма, праз и кашкавал
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова