Публикувана от Цветослава Киркова на 11 Януари 2014
![]() | Необходими продукти за тестото: 600 гр. брашно 15 гр. прясна мая за хляб 1 яйце (жълтъкът за намазване) 200 мл. хладка вода 3 с.л. кисело мляко 1 ч.л. оцет 3 с.л. зехтин 1 ч.л. захар 1 с.л. сол за плънката: 500 гр. кайма 3 стръка праз 100 гр. кашкавал риган чер пипер мащерка чубрица |
Замесете тесто от продуктите и оставете да втаса за 40 мин. Запържете каймата и добавете нарязания на дребно праз, задушете за още 10 мин., добавете подправките. Готовото тесто разделете на 2 части. Всяка разточете на тънка кора, сложете върху кората половината от плънката и настържете кашкавал. Завийте на руло и нарежете на парчета. Подредете в тава и намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Печете до готовност. |