www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 11 Януари 2014

Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Необходими продукти
за тестото:
600 гр. брашно
15 гр. прясна мая за хляб
1 яйце (жълтъкът за намазване)
200 мл. хладка вода
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 с.л. сол

за плънката:
500 гр. кайма
3 стръка праз
100 гр. кашкавал
риган
чер пипер
мащерка
чубрица

Замесете тесто от продуктите и оставете да втаса за 40 мин.

Запържете каймата и добавете нарязания на дребно праз, задушете за още 10 мин., добавете подправките.

Готовото тесто разделете на 2 части. Всяка разточете на тънка кора, сложете върху кората половината от плънката и настържете кашкавал. Завийте на руло и нарежете на парчета. Подредете в тава и намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Печете до готовност.