Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Тутманик, поръсен със сирене

Тутманик, поръсен със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч вода
1 кубче мая
2 яйца
1 ч.л захар
1 щипка сол
2 с.л олио
4 ч.ч брашно
300 гр. сирене
125 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик, поръсен със сирене

Пресяваме брашното. Слагаме го в купа. Разбиваме яйцата и ги слагаме вътре със захарта, солта и олиото. Стопляме леко прясното мляко. Добавяме прясното мляко, в което сме размили маята, после и водата. Объркваме всичко много добре. Намазняваме си добре тавичка и я посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа. Оставяме да втаса. Като втаса изсипваме сиренцето, което вече сме натрошили. Разтопяваме си 1 малко краве масло. Хубаво е да е по-сухичко и равномерно изсипваме разтопеното масло. Печем на 180 градуса. Хапваме с айран, чай.


Продукти: прясно мляко, вода, мая, яйца, захар, сол, олио, брашно, сирене, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик със сирене
Тутманик със спанак и сирене
Тутманик
Тутманик - II вид

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик, поръсен със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама