www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 22 Май 2016

Тутманик, поръсен със сирене

Необходими продукти
1 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч вода
1 кубче мая
2 яйца
1 ч.л захар
1 щипка сол
2 с.л олио
4 ч.ч брашно
300 гр. сирене
125 гр. масло

Пресяваме брашното. Слагаме го в купа. Разбиваме яйцата и ги слагаме вътре със захарта, солта и олиото. Стопляме леко прясното мляко. Добавяме прясното мляко, в което сме размили маята, после и водата. Объркваме всичко много добре. Намазняваме си добре тавичка и я посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа. Оставяме да втаса. Като втаса изсипваме сиренцето, което вече сме натрошили. Разтопяваме си 1 малко краве масло. Хубаво е да е по-сухичко и равномерно изсипваме разтопеното масло. Печем на 180 градуса. Хапваме с айран, чай.