Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Турски банички с телешка кайма и лук

Турски банички с телешка кайма и лук

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори на сач - 20 триъгълника дебели, турски
500 г телешка кайма
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
чубрица
кимион
1 яйце за намазване
олио - за пържене + 2 с.л. за намазване на тавата

За поръсване:
3 - 4 с.л. олио
черен сусам - по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Турски банички с телешка кайма и лук

Разгъваме корите. Корите са турски и са много дебели, на сач. Бройката е двадесет. Намачкваме в купа каймата. Слагаме сол и черен пипер на вкус, чубрица и кимион - пак на вкус. Оставяме настрана каймата да си поеме ароматите на подправките.

Омесваме каймата. В тиган загряваме олио и я позапържваме. Почистваме, измиваме една глава голяма бял лук кромид и нарязваме на ситно. Слагаме и лука при каймата. Позапържваме още. Готовата смес с лъжица слагаме в един триъгълник, защото е достатъчно дебел. Взимаме двата края и ги прегъваме, като ги слагаме върху топлата плънка и навиваме. Намазваме си тавата на фурната с олио. Нареждаме всички навити банички една до друга. В малък съд разбиваме едно яйце. Намазваме с яйцето баничките. Поливаме отгоре с малко олио. По желание можем да поръсим с черен сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Турски банички с телешка кайма и лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама