Публикувана от Веселина Великова на 18 Септември 2016
![]() | Необходими продукти кори на сач - 20 триъгълника дебели, турски 500 г телешка кайма 1 голяма глава лук сол черен пипер чубрица кимион 1 яйце за намазване олио - за пържене + 2 с.л. за намазване на тавата За поръсване: 3 - 4 с.л. олио черен сусам - по желание |
Разгъваме корите. Корите са турски и са много дебели, на сач. Бройката е двадесет. Намачкваме в купа каймата. Слагаме сол и черен пипер на вкус, чубрица и кимион - пак на вкус. Оставяме настрана каймата да си поеме ароматите на подправките. Омесваме каймата. В тиган загряваме олио и я позапържваме. Почистваме, измиваме една глава голяма бял лук кромид и нарязваме на ситно. Слагаме и лука при каймата. Позапържваме още. Готовата смес с лъжица слагаме в един триъгълник, защото е достатъчно дебел. Взимаме двата края и ги прегъваме, като ги слагаме върху топлата плънка и навиваме. Намазваме си тавата на фурната с олио. Нареждаме всички навити банички една до друга. В малък съд разбиваме едно яйце. Намазваме с яйцето баничките. Поливаме отгоре с малко олио. По желание можем да поръсим с черен сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. |