Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Турска баклава

Турска баклава

Разпечатай

от готварската книга на Сия Рибагина

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 бр.лимон
2 ч.ч.орехови ядки смлени
3 бр.яйца
4 ч.ч.вода
4 ч.ч.захар
1 ч.л.сол
1 ч.л.оцет
200 мл олио
125 гр.краве масло
10 гр.бакпулвер
250 мл краве прясно мляко
200 гр.царевично нишесте
1 кг брашно тип 500

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Турска баклава

Замесва се меко тесто от брашно, прясно мляко, яйца, оцет, сол, бакпулвер и олио. Прави се на руло и се разделя на 21 части. От всяка част се прави тънка кора с големината на чиния (около 1 педя). Разделят се на три групи с по седем кори.

Започва се с първата група - слага се първата кора на кухненския плот, ръси се с царевично нишесте, слага се друга върху нея, пак нишесте и така всичките седем, след което се разточват на една голяма кора.

Намаслява се дъното на тава (38-40см), слага се голямата кора, поръсва се с орехите. Действието се повтаря с останалите две групи – кора, нишесте, кора...Точи се на една голяма и се слага върху долната в тавата, поръсва се пак с орехи. Следва третата група, процедурата е същата. Разточват се на една голяма кора, която се слага в тавата. Нарязва се и се пече до златисто на 170 С.

Приготвя се сироп от захарта и водата, заедно със сока на половин лимон. С този сироп се залива изстиналата баклава.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Страхотно! Не съм сигурна, че ще успея да я нарежа така, защото е много специфично!



Ако желаете, може да сложите линк към Турска баклава


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди