Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Целувки на водна баня

Целувки на водна баня

Разпечатай

от готварската книга на Цвета Спасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 бр. белтъци - средно големи яйца
450 г ситна захар
3 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Целувки на водна баня

Пригответе тавата, в която ще печете, застелете отгоре с кухненска хартия. Формичка за тулумбички фиксирайте с тиксо в ъгъла  на здрава достатъчно голяма торбичка, за да поберете цялото количество целувчена смес.

Две тенджери, едната по-голяма и една по-малка да влизат една във друга. И един часовник, за да засечете времето. В голямата тенджера налейте вода до половината и сложете на котлона да се загрява. В малката тенджера сложете 5 бр. белтъци и разбийте с миксер на висока степен за 1 минута, прибавете захарта на 3 пъти, след това ванилиите и бийте още 1 минута, поставете тенджерката в голямата, но дъното да се опира във водата. Разбийте още 15 минути без значение в коя посока въртите. Ако водата заври през това време изключете котлона. Сместа става гъста - като обърнете тенджерата да не пада нищо. Ако остане неразбита захар в целувчената смес при печенето се стопява.

В приготвената торбичка сложете сместа и шприцовайте върху хартията, каквато форма и големина желаете, може да поръсите с орехи. Включете фурната на 100С и сложете целувките да се пекат. За около 1 час са готови, като ги бутнете с пръст да се отлепват, когато започва да излиза течност от ръбовете или плюнчат те са готови. Отдолу да са леко бежови, да не се изсушат много и да бъдат с крем отвътре. Торбичката с шприца се измива, подсушава и се ползва до следващия път.

* На 1 бр. белтък 90 г ситна захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Целувки на водна баня


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама