www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цвета Спасова на 06 Декември 2017

Целувки на водна баня

Необходими продукти
5 бр. белтъци - средно големи яйца
450 г ситна захар
3 ванилии

Пригответе тавата, в която ще печете, застелете отгоре с кухненска хартия. Формичка за тулумбички фиксирайте с тиксо в ъгъла  на здрава достатъчно голяма торбичка, за да поберете цялото количество целувчена смес.

Две тенджери, едната по-голяма и една по-малка да влизат една във друга. И един часовник, за да засечете времето. В голямата тенджера налейте вода до половината и сложете на котлона да се загрява. В малката тенджера сложете 5 бр. белтъци и разбийте с миксер на висока степен за 1 минута, прибавете захарта на 3 пъти, след това ванилиите и бийте още 1 минута, поставете тенджерката в голямата, но дъното да се опира във водата. Разбийте още 15 минути без значение в коя посока въртите. Ако водата заври през това време изключете котлона. Сместа става гъста - като обърнете тенджерата да не пада нищо. Ако остане неразбита захар в целувчената смес при печенето се стопява.

В приготвената торбичка сложете сместа и шприцовайте върху хартията, каквато форма и големина желаете, може да поръсите с орехи. Включете фурната на 100С и сложете целувките да се пекат. За около 1 час са готови, като ги бутнете с пръст да се отлепват, когато започва да излиза течност от ръбовете или плюнчат те са готови. Отдолу да са леко бежови, да не се изсушат много и да бъдат с крем отвътре. Торбичката с шприца се измива, подсушава и се ползва до следващия път.

* На 1 бр. белтък 90 г ситна захар.