Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Царевичен кейк с маслини

Царевичен кейк с маслини

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кофичка кисело мляко
250 г. царевично брашно
100 г. краве масло
1 пакетче бакпулвер
1 щипка захар
1 щипка сол
15 черни маслини без костилки
3 яйца – малки
олио за намазване на тавичката
бяло брашно за поръсване на тавичката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Царевичен кейк с маслини

Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре. Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес. После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.

Намазваме тавичка с диаметър около 25 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки кашата равномерно. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем като тортени парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Царевичен кейк с маслини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама