Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Царевичен кейк с маслини
Царевичен кейк с маслини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кофичка кисело мляко
250 г. царевично брашно
100 г. краве масло
1 пакетче бакпулвер
1 щипка захар
1 щипка сол
15 черни маслини без костилки
3 яйца – малки
олио за намазване на тавичката
бяло брашно за поръсване на тавичката
Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре. Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес. После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.
Намазваме тавичка с диаметър около 25 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки кашата равномерно. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем като тортени парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Царевичен кейк с маслини
От форум:
От друг сайт: