www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017

Царевичен кейк с маслини

Необходими продукти
1 кофичка кисело мляко
250 г. царевично брашно
100 г. краве масло
1 пакетче бакпулвер
1 щипка захар
1 щипка сол
15 черни маслини без костилки
3 яйца – малки
олио за намазване на тавичката
бяло брашно за поръсване на тавичката

Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре. Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес. После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.

Намазваме тавичка с диаметър около 25 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки кашата равномерно. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем като тортени парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!