Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта за Свети Валентин

Торта за Свети Валентин

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
300 мл. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
2 пакетчета пшенично нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
1 к.ч. олио
3 с.л. какао
2 бр. прах ванилия

за крема:
500 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче натурално пшенично нишесте

за украса:

100 гр. шоколад
2 с.л. олио
кокосови стърготини
шоколадови пръчици
фонданово цвете

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта за Свети Валентин

В купа разбийте яйцата със захарта с бъркалка, докато бухне сместа. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Бъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.

В суха, сгорещена и намазнена с олио форма на сърце, сипвайте от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата и изпечете блат. По същия начин изпечете и втори блат.

Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да не се получат бучки. Слепете блатовете с готовия крем. Намажете тортата и отгоре с крем.

Разтопете натрошения шоколад с олиото в микровълнова фурна. Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини. Гарнирайте с фонданово цвете.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта за Свети Валентин


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама